Monday, May 3

sneeuw...

Na een bijzonder rustige vlucht - die door de aswolk en dus een kleine d-tour - iets langer duurde dan normaal, aangekomen in Vancouver. Ongeveer het zelfde weer als in Amsterdam bij vertrek, maar hier brengt de TV meteen allerlei "alarms" voor regen en wind...
Door de jetlag zetten we de volgende morgen al om 'n uur of 5 ons eerste kopje koffie. Om d'één of andere reden zijn we weer met onze neus in de boter gevallen en zijn we ge-upgrade naar een junior-suite en logeren we de komende 3 dagen in een zeer stijlvol kamer met alles erop en er aan...En dan ook nog midden in het centrum en oploopafstand van alle leuke wijken. Maandag lopen we heel wat af; we bezoeken Coal Harbour (met het 'vliegveld' voor de watervliegtuigen), Yaletown (weer zo'n opgepimpte yuppenwijk), de markt op Granville Island, de homowijk rondom Davie Street (leuk detail; de bushaltes en afvalbakken zijn roze geverfd....),Downtown,Gastown (met de bulldog die z'n best deed op z'n skateboard!) en Chinatown (1/3 van de bewoners van Vancouver is Aziaat). Vancouver is een echte woonstad; naast de kantoren zie je voornamelijk prachtige appartementtorens, de ene nog mooier/moderner dan de ander. Ook zijn er heerlijk rustige groene wijkjes midden in de stad en is er betrekkelijk weinig verkeer.

Op verschillende plekken kom je de Olympische Winterspelen nog tegen; "de vlam" staat inmiddels bij het Convention Centre, de 'aftelklok'op Ronbson Square, de kleding, petten en allerlei souvenirs zijn inmiddels flink in de ramsj.Omdat er vandaag een koufront over is getrokken ligt er nu meer sneeuw in de bergen rondom de stad dan tijdens de Spelen in februari!Iets meer naar het oosten is geheel onverwachts weer 15 cm sneeuw gevallen; we hopen dat, wanneer wij daar over bijna 2 weken arriveren weer allemaal is gesmolten..... Uiteindelijk valt het weer maandag reuze mee en zitten we later heerlijk in de zon op 'n terrasje.


Zo'n drankje op 'n terras kost hier 'n fortuin. Alcohol is alleen verkrijgbaar in staatswinkels en dus flink aan de prijs...

Zaten we 'n jaar geleden in 'n restaurant in San Diego met enthousiaste fans voor de Superbowl, vanavond aten we met (luid) op de achtergrond een blijkbaar heel belangrijke ijshockey-wedstrijd op verschillende schermen; de Vancouver Canucks hadden veel fans vanavond!

2 comments:

Anonymous said...

goeie reis & veel plezier!

Anonymous said...

laat even weten of het gelukt is.
anders stop ik hiermee.
Mail dan via het email adres.
Loes.