Sunday, May 23

Merry Christmas....

Vrijdag was weer ‘ns zo’n heerlijke ADHD-dag: begon het nog rustig bij de plaatselijke bakker met een half uurtje internetten onder het genot van koffie en gebak, daarna brak het los….. De wandeling door Maligne (spreek uit; Mahlien) Canyon langs allerlei watervallen viel nog mee; wel tamelijk op en neer, maar niet al te heftig. De rit met de camper naar Maligne Lake startte in het dal zonder problemen. We hadden natuurlijk al wel gezien dat ’s nachts de sneeuwgrens aardig gezakt was, maar hadden ons niet gerealiseerd dat we plotseling in een flinke sneeuwbui zouden belanden en kilometers door een prachtig kerstkaart-landschap zouden rijden….. Als klap op de vuurpijl zagen we in dit winterlandschap plotseling 3 elanden door de rivier waden. Zo mooi!

Omdat de energie ’s middags nog niet op was besloten we ’n mountainbiketochtje rondom “the 5 lakes” te doen en deze zelfs iets uit te breiden, omdat het rondje op de kaart wat aan de korte kant leek. Dat hadden we beter niet kunnen doen; ten eerste leek de uitbreiding alleen geschikt voor zeer ervaren mountainbikers en bleek het pad – na voltooiing van ⅔ van de loop – plotseling op te houden, zodat zelfs Paul het iets te avontuurlijk vond worden en we dat kolere pad dus weer helemaal terug moesten fietsen en lopen…… Zelden smaakte ’n Bokmaatje lekkerder dan toen we weer terug waren!
Wanneer we op zaterdag wakker worden zien we dat zelfs de camping langzaam maar zeker wit aan het kleuren is en breken we dus maar niet al te laat op om te voorkomen dat we ingesneeuwd raken. Na een paar uur toeren wandelen we ’s middags alweer langs nog meer watervallen in het Wells Gray Provincial Park. Na de helikoptervlucht over de Victoria Falls in Zimbabwe en 2 dagen wandelen bij de watervallen van Iguazú in Argentinië en Brazilië vallen alle andere watervallen eigenlijk in het niet. Tja we raken ’n beetje verwend……. Toch zijn er hier 2 die vallen in de categorie “wauw…!”. Bij één van de watervallen ontmoeten we het jonge stel uit Almere die we al 4 keer eerder op verschillende plekken hebben ontmoet; we wisselen snel wat ervaringen en tips uit en gaan weer ieder ons weegs. We zullen ze nog wel ‘ns tegen komen. Zien trouwens ook veel beren hier (vanuit de camper….).'
'Rijden op zondag door naar het gebied waar eind 19e eeuw de goudkoorts heerstte en zie ons nog wel met ‘n ‘goldpan’ de rivier in stappen om ons geluk op de proef te stellen….

No comments: