Tuesday, November 5

dwars door Bangkok...

Wat was Paul blij met de gedownloade kaarten van Thailand voor de Garmin-routeplanner. Het apparaat zou ons zonder mankeren van het vliegveld (ten zuidoosten van Bangkok) naar Hua Hin (ten zuidwesten van de stad) brengen. En dan wel via een uitgebreid net aan snelwegen dat we thuis op alle kaarten hadden gevonden. Miep uit het kastje had echter andere plannen en voordat we er erg in hadden stonden we muurvast in de haast eeuwig durende file midden in de binnenstad van de wereldstad…. De honderden scooters en het feit dat er geen belijning op de meeste wegen is (en wanneer die er wel is worden de lijnen volledig genegeerd) maakten het ’n spannende rit. Terwijl het buiten al broeierig heet was, was de sfeer in de auto ijs- en ijskoud! Pas nadat we via een schitterende brug de rivier over waren werd het weer gezellig…


Halverwege de rit zien we ’n druk bezocht restaurant langs de weg en schieten de vluchtstrook op. Bij het zien van al de lekkere gerechten achter het glas loopt het water ons de mond in. De vriendelijk glimlachende mevrouw die een en ander opschept waarschuwt dat wat we hebben uitgekozen “very spicy” is; we lachen en zeggen dat we wel wat kunnen hebben. Ze heeft gelijk… En ondanks dat we de pepertjes opzij schuiven protesteren de darmen later ’n beetje. Toch weer even wennen aan het heerlijke thaise eten.
Later dan gepland komen we aan bij Villa Chan en worden hartelijk ontvangen door sleutelbeheerder Cees en zijn thaise echtgenote Panjit. Op tafel staat een schitterend welkomst boeket met bloemen uit de tropische tuin. Het huis is groter dan gedacht en stijlvol ingericht, de tuin dus tropisch en in het zwembad kan je zelfs baantjes trekken… Hier kunnen we het wel 5 weken uithouden, zo denken we.


Een kastje vol thaise kruiden en sauzen, ’n wok en een grote bbq staan te wachten om gebruikt te worden. ‘Mag zelfs de grote wok met brander van Panjit lenen als ik zou willen. Dat wordt 5 weken kokerellen aan de hand van m’n meegebrachte boek “De origineel Thaise keuken”! Een dag later op de lokale markt slaan we currypaste, groente en fruit in; voor vlees en vis gaan we liever naar de schitterende supermarkten. Ik vrees dat er nog veel foto’s van eten voorbij zullen komen…!

Zoals deze zeebaars met vissaus, gestoomde rijst en morning glory; die aten we ook 13 jaar geleden in hetzelfde restaurant op palen in de zee. ’n Fiks briesje waait langs de tafeltjes en maakt de temperatuur dragelijk. Mooie lunch!

Thaan hoi aroy !

1 comment:

Loes said...

Laat maar lekker foto's langs komen van lekker eten.
Misschien nog meer recepten. Het favorieten recept van Paul heb ik al overgeschreven, misschien wel maken.
Maar de koriander doe ik er dan apart bij voor de liefhebbers.

Groetjes Loes.