Friday, November 22

weekendje weg


Vrijdag en zaterdag maken we ’n uitje naar Amphawa, 2 uur rijden richting Bangkok. Daar wordt in het weekend een erg populaire “floating market” gehouden; vanaf de bootjes worden voornamelijk heerlijke gerechten verkocht, die je vers van de bbq of uit de wok op je bord krijgt. Verder worden er allerlei exotische snacks verkocht, die je ook mag proeven… Smikkelen en smullen dus en ’n leuk sfeertje!



Op weg naar Amphawa bezoeken we in Samut Songhkram de befaamde Maeklong Railway market. ’n Wonderlijke markt die wordt gehouden langs en op de spoorlijn van Bangkok naar hier.


Telkens wanneer er ’n trein aankomt – zo’n 6 keer per dag –  gaat er ’n alarm af, worden alle zonneschermen weggeklapt en koopwaar voor zover mogelijk naar achter geschoven….



Vervolgens perst de trein zich onder luid kabaal  tussen de stalletjes en de menigte door; als-ie voorbij is is het binnen no-time business as usual!  Leuke belevenis.



Morgen rijden we noordwaarts langs de rivier de Mae Klong richting Ratchaburi en hopen op meer leuke verrassingen.
Dit weekend ook voor de eerste pas naar de kleermaker. In het kader van het thema van het lustrumjaar – “zilver” – heb ik me inmiddels een zilverkleurig jasje laten aanmeten voor de officiële gebeurtenissen van 2014. Misschien wordt-ie wel iets te glimmend…… We’ll see! Er wordt in ieder geval ´n officieel Boss labeltje ingenaaid…

Na het inmeten belanden we bij een pizzeria; gelukkig hebben ze voor de serieuze Thailand fan ook een pizza met thaise ingredienten op de kaart staan. Lekker spicy!  Vanaf ons tafeltje op de stoep van het restaurant zien aan de overkant van de weg een dame een kraampje opbouwen; het lijkt vanuit de verte alsof ze eieren probeert te verkopen, maar als we beter kijken zien we dat het golfballen zijn. Die komen als geroepen na m´n off-day op Imperial Lakeview ; vanaf bijna elke hole wel ´n bal in het meer geslagen… En dat terwijl Paul de dag van z´n leven had. Dat belooft veel voor de wedstrijd op Black Mountain!

2 comments:

Loes said...

Wat leuk die markt langs het spoor.
Jullie hebben het nu in het echt gezien,,ik heb het een keer op tv gezien, onvoorstelbaar.
Wat zullen jullie genoten hebben.
Een zilverjasje, ik ben benieuwd wat dat betekend.
Iedereen in het zilver? Moet ik nog opzoek naar zilveren
Kleding? We horen het wel tegen die tijd.

Groetjes Loes.

Loes said...

Hoi, de foto's nog eens bekeken, wat een kleurenpracht.
De water markt doet me denken aan de reclame van de roeier tussen al die groenten bootjes.
En wat ik ook mis, ik heb Marc nog helemaal niet op een foto gezien. Komt dat nog. Misschien in zilveren jasje?

Liefs Loes.