Tuesday, November 17

a room with a view!

Eigenlijk, twee kamers met een prachtig uitzicht! En toch een wereld van verschil......

In het sjieke "Hidden Resort" in Ranong zijn we de enige gasten die genieten van één van de 8 stijlvolle "villa's" in de prachtige tropische tuin. 's Ochtends vroeg de gordijnen openen en dan zo'n heerlijk groen uitzicht!


Het diner was ook niet te versmaden; 'heb nog even voorzichtig gevraagd of ze zich niet misrekend had toen ik de nota moest aftekenen... Het ontbijt idem dito! Wat te denken van deze Energy Booster?  En wat zo leuk is; het personeel spreekt vloeiend Engels, zodat een normaal gesprek eindelijk 'ns mogelijk is!


De route gaat bijna helemaal over "de 4" - de snelweg (soms 4-, meestal 2-baans) van Bangkok tot aan de grens met Maleisië - en die ligt helaas grotendeels op de schop... Nu zijn een nieuw laagje asfalt en verbreding zeker geen overbodige luxe, maar de manier waarop ze 't doen is niet erg praktisch. Dat levert dus best veel oponthoud op. Bovendien staat Thailand nummer 3 op de lijst met meeste verkeersslachtoffers (na Eritrea en Libië) en dat geeft dan weer extra spanning en sensatie op! (ze rijden hier als maniakken....) Wel mooi dat ze de bochten met de meeste slachtoffers asfalteren met een rood laagje!

We gaan weg van de snelweg en bezoeken een "lotus swamp"; volgens de plaatjes een zee van roze bloemen. We tellen er hooguit 11 en zijn er dus blijkbaar tijdens het verkeerde seizoen! Bovendien heeft de 'boardwalk' z'n beste tijd gehad; halverwege moeten we rechtsomkeer maken....


In Ranong zit ik met de voetjes in de warm water bronnen (zeer heilzaam!) en bezoeken we een tempel waar we midden in een crematie-ceremonie belanden. Wanneer we later een grafheuvel bezoeken wordt er voortdurend getoeterd door het passerende verkeer. We denken eerst dat we erg populair zijn, maar later merken we we dat de passanten hun overleden geliefden groeten...Mooi!


Inmiddels zijn we bij het Khao Sok National Park beland en logeren 3 nachten in het Khao Sok Boutique Camps. Het tentje waar ik het eerder over had is een luxe tent met airco, koelkast en stortdouche. Wanneer we arriveren blijkt dat in de hele regio een stroomstoring is, dus niets van dit al...! Uiteindelijk zijn we het transpireren beu en gaan lekker op pad met de auto; airco op hoog! Verder geen klagen; de tent is prima en het uitzicht over het regenwoud schitterend!!




1 comment:

Loes said...

Zo te lezen zal het zeker weer een mooie reis worden.
En wat is het heerlijk wakker worden met het groen voor de ogen.
Kon je de gordijnen electr. open doen, of moest er toch 1 het eerste
het bed uit om de gordijnen open te maken.
Nu gauw het volgende verhaal lezen.
Groetjes