Sunday, November 22

monday morning smile of the week (3)




De geheimzinnige glimlach van deze gastarbeider/vluchteling (?) uit Myanmar is dan weliswaar niet heel uitbundig, maar toch een mooi plaatje (hij schaamde zich voor z’n aangetaste gebit..)! De jonge Birmees was hard aan het werk bij de gouden pagode die we aan het begin van afgelopen week bezochten, vlakbij de grensplaats Ranong. Zoals uit onderstaande beschrijving van Wikipedia blijkt wordt de “thanaka” vooral door vrouwen en meisjes gebruikt, maar een beetje verkoeling kon hij wel gebruiken!

Wikipedia: Thanaka is een lichtgele stof die vrouwen en kinderen in Myanmar als bescherming tegen zonnebrand, als verkoeling en als cosmetica op hun gezicht smeren.
Het wordt gemaakt van de schors van de thanakaboom. De schors wordt op een steen tot poeder vermalen en vermengd met water tot een papje. Na het aanbrengen op het gezicht droogt de thanaka uit tot een hard laagje.


En dan nog even dit: van hogerhand is bepaald dat er geen strandstoelen meer mogen worden verhuurd op de stranden aan de westkust van Phuket….. (de campagne van de coupeplegers van vorig jaar heet “bring happiness back to Thais”; het strand is er dus voor iedereen en niet alleen voor de Russen, Chinezen en andere farangs!) De inventieve stoelenverhuurders hebben er iets op bedacht en zijn elke dag flink aan het graven en stapelen…  J


1 comment:

Loes said...

Weet je wat ik nu weer fout had gedaan, niet op het blokje
Publiceren gedrukt, ja dan komt er geen verhaaltje.
Sorry.