Wednesday, November 18

Thaise bbq.....

In Chumphon hadden we 's middags een leuk BBQ restaurant  ("OK. BBQ ") gezien, lekker dichtbij het hotel. Onze veronderstelling dat je daar een stukje gegrilde vis of kip zou kunnen krijgen was niet helemaal juist.... Toen we er 's avonds terug kwamen was het bomvol en een waanzinnig gekrakeel met barbecueënde gasten. Geen a la carte, maar een barbecue buffet! Er was nog net ergens één tafeltje vrij en voor we het wisten stond er een bak met smeulend houtskool op!


Daarover heen een grill met 'n ring waar een voorbij rennende ober een sloot bouillon in goot. Bovenop de grill een flink stuk spek om de boel vet te houden(?) We liepen de meute maar achterna naar het buffet en stapelden - net als de rest - een bord vol met god mag weten wat voor soorten vlees, balletjes en hompen... (vooral om de garnalen werd er bijna gevochten; daar moest je snel bij zijn wanneer ze werden aangevoerd, hadden we al gauw door!) Later terug voor de bijgerechten (noedel- en rijstgerechten) en een bak groenten voor in de bouillon. Wanneer we geen idee hadden of we alles volgens de regeltjes deden, keken we naar één van onze buurtafeltjes; die knikten dan vaak goedkeurend en lachten lief!


Hoewel we soms geen idee hadden wat er voor vlees (ingewanden? vis?) naar binnen ging was het uiteindelijk - in combinatie met de sushi en superzoete Thaise toetjes - een prima maaltijd en een leuke ervaring!! (en weer 'ns een heerlijk avondje voor een habbekrats; nog geen € 6 voor ons beiden.....) Bovendien de volgende dag 'stoelgangs-gewijs' helemaal niets aan 't handje!



1 comment:

Loes said...

Ik ben blij dat de stoelgang goed was de volgende ochtend.
Maar toch wel weer een mooie en leuke ervaring, en dat voor die prijs,niet te geloven.
En dan treed ik in herhaling, maar ik zeg het toch.
Blij lekker genieten want het is toch weer anders dan de andere keren.
👍😘😉🙋