Saturday, November 1

klimmen en dalen....

Hoewel het tijdverschil met Nederland maar 4 uur is zijn we toch nog steeds ’n beetje van slag en waren we weer vroeg wakker vanmorgen...Herstel van de jetlag gaat met één uur per dag is de stelregel, dus nog 2 dagen te gaan.
Helaas had de local agent verzuimd om het autoverhuurbedrijf op de hoogte te stellen van onze upgrade, dus die stonden keurig om 8 uur bij het andere hotel; het kostte heel wat telefoontjes om ze uiteindelijk - ruim een uur later - bij ons de Suzuki Grand Vitara te laten leveren. Toevalligerwijs is het vandaag een feestdag (Halloween wordt hier flink gevierd blijkt , morgen – Allerheiligen – is zelfs een nationale feestdag, dus weer alle winkels dicht....), dus was het heerlijk rustig op de anders zo drukke wegen in de stad.
De Santiago Golfclub door de goede voorbereidingen eenvoudig gevonden en heerlijk gespeeld; geen spectaulaire baan, wel leuk en zelfs aardig gescored met de gehuurde sets. Na onze e-mail correspondentie met Guillermo werden we zelfs verwacht, dus dat was iets makkelijker communiceren. (helaas was Guillermo – blijkbaar de enige die daar engels spreekt – vandaag vrij...)
Aan het eind van de middag gearriveerd in Valparaiso, de havenstad van Santiago en een paar jaar geleden door de Unesco op de wereld erflijst gezet. ’t Is inderdaad een bijzondere stad, op heuvels rondom een baai gebouwd met kleurrijke huizen en fantastische muurschilderingen. We logeren in een stijlvol hotelletje in een kamer die qua inrichting niet zou misstaan in het mooiste design-tijdschrift (zie http://www.casahigueras.cl/las-habitaciones_en.html ; de 3 e en 4e foto zijn van onze kamer)



Wanneer we de volgende dag – Allerheiligen dus – vroeg op pad gaan is het nog erg stil in de stad, later verandert dat en gaan de winkels toch nog open. We hadden ons voorgenomen om een uitgestippeldestadswandeling van de ‘lokale VVV’ te gaan lopen, maar hadden de kaart niet goed bestudeerd en hebben uiteindelijk een paar wandelingen aan elkaar geknoopt. Dat was met al het klimmen en dalen geen sinecure! Bekaf belandden we uiteindelijk bij de 2 vrolijke dames waar we de empanadas en het lokale bier goed laten smaken....



De middag eindigt in het prachtige bad met een “wodka on the rocks with a splash of lemon”; wat wil ’n mens nog meer....! Gaan straks nog ’n keer eten in het restaurant van ’t hotel ; niet onze gewoonte, maar dat is gisteravond zo goed bevallen met gerechten die qua smaak en presentatie in een sterren-restaurant passen en toch maar een rekening van 30 euro opleverden!
De avonden hier eindigen in het kader van de “Gooise Vrouwen” ; ‘hadden tot voor kort niets gezien van deze serie, maar hebben nu alle afleveringen van seizoen 1 & 2 op de harde schijf staan (met dank aan Cristiana!). Da’s een prettige manier om de dag mee af te sluiten en in slaap te vallen.....

2 comments:

Anonymous said...

Hallo daar, Wat een prachtige kamer en wat kan het buiten een zooitje zijn. En dan weer de mooie muurschilderingen en een lieve poes of kater in de vensterbank.
Volgens mij kan je daar weer lekker eten voor weinig geld.
Het is weer prachtig om van de foto's te genieten.Lieve groet Loes.

Anonymous said...

Leuk verslag. De foto's geven me het gevoel dat het tijd wordt om ook op vakantie te gaan. Hier in het koude kikkerlandje regent het met enige regelmaat. Volgende week feestje van Pascale en ook daar zal de wodka op het menu staan. Weliswaar in de vorm van cocktails want ze wordt immers 16. Dus dat betekent dat er alcohol mag worden geschonken (vindt Pascale)..Geniet lekker van het goede eten en de heerlijk dranken! groetjes Marijke