Sunday, November 9

meer meren, minder vulkanen....

Zaterdag...

...is de wind gaan liggen en is het gestopt met regenen. Dus snel de wandelschoenen aangetrokken en naar het Puyehue NP; door de overvloedige regenval van gisteren zijn de paden hier en daar wat zompig, maar de watervallen extra spectaculair! Hoewel de zon zelfs gaat schijnen blijven de vulkanen in de omgeving helaas buiten beeld door de bewolking. Een tocht naar boven (weer met een hoog “Camel Trophy – gehalte”...) valt op de top helaas een beetje tegen. Later die dag verwennen we de spieren in de thermale baden (32 – 40 C), de lever met een paar Pisco’s en de maag met het overdadige buffet.






(In een land waar ’t transport nog regelmatig met paard en wagen gaat en de levensstandaard niet erg hoog is zie je in elk gehucht een internetcafé en hebben we in praktisch elk hotel een gratis internetverbinding in de kamer. Om de één of andere reden is dat laatste in de nederlandse hotels nog steeds een probleem...)

Zondag...
...reizen we door naar Puerto Varas. Onderweg bezoeken we een dorpje aan het Lago Llanquihue, één van de grootste meren van Zuid Amerika; het dorp – Frutillar – staat bekend om z’n prachtige uitzicht op de Osorno vulkaan aan de overkant van het meer. (zie foto...) Maar niet geklaagd: het is droog! Ook Puerto Varas en het iets zuidelijker, aan de kust gelegen Puerto Montt zijn niet erg inspirerend. Het hotel is prachtig, met uitzicht op de vulkaan, die overigens nog steeds verdwenen is achter de wolken, hoewel iets vriendelijker dan eerder vandaag. We hebben nog goede hoop voor morgen, aangezien de weersverwachting zon voorspelt.... Dan beleven we ook één van de hoogtepunten van de reis; de reis door de Andes naar Argentinië. Per bus, boot, bus, boot, bus en boot arriveren we rond 21.30 uur (1 uur tijdsverschil met Chili; dus nu 3 uur met NL) in Bariloche bij het Llao Llao hotel (http://www.llaollao.com/ ) , daar komen de golfschoenen weer uit de tas.










(je kan afbeeldingen vergroten door ze dubbel aan te klikken)

2 comments:

Anonymous said...

Vanuit een momenteel ontzettend nat en grijs Oegstgeest volg ik jullie reis met groot genoegen. Mooie foto's en leuke verslagen. Groet Hans.

Anonymous said...

Wat is het leuk om jullie verhalen te lezen.Zo kunnen we heerlijk bekijken waar jullie zitten.
Wat zal het een mooi reisverslag zijn als jullie weer terug zijn met prachtige foto's.
Groet Loes