Tuesday, November 4

Colchagua Valley

Na 2 grijze en frisse dagen aan de kust zijn de weersomstandigheden meer landinwaards weer ronduit zomers te noemen, zodat we hier zelfs de tijd nemen om zo nu en dan bij het zwembad te liggen...
Na een mooie rit langs de kust, door eucalyptusbossen en over heuvels in alle geeltinten nu gearriveerd in Santa Cruz, de uitvalsbasis om de wijnstreek te bekijken en proeven. Het dorp zelf stelt niet veel voor en is op zondag – de dag dat we aankomen – zelfs uitgestorven, maar aan het dorpsplein staat een mooi hotel in koloniale stijl gebouwd - naar verluid – door een oud wapenhandelaar die dat met oog voor details en blijkbaar veel geld heeft gedaan.... Enig minpuntje is dat we welliswaar zo’n 80 zenders kunnen ontvangen op de TV, maar dat CNN ontbreekt. We hadden ons nu juist zo verheugd om via die zender de uitslagen van aanstaande dinsdag te volgen. We hebben wel “CNN en Español”, maar dat kost iets meer moeite om te volgen! We begrijpen in ieder geval dat Obama ‘n flinke voorsprong heeft en dat z’n oma is overleden.


Ook hier in Santa Cruz – als in de rest van het land – veel zwerfhonden op straat, die voornamelijk (soms op de meest vreemde plaatsen, zoals midden op het zebrapad) slapen of je aandoenlijk aankijken met hun droeve ogen, maar soms – en dan bij voorkeur met z’n vijven teglijk – vervaarlijk tegen je beginnen te keffen. (dit is geen goeie plek voor de 3 Gooische Vrouwen van de Maria Louiselaan...)


Op maandagochtend wordt het dorp pas goed wakker en trekken wij met de Suzuki het platteland van Chili op; daar tref je nog mannen te paard met van die groot-gerande- hoeden. Je waant je hier echt in ’t wilde westen...Tijdens de trip voor het eerst kennis gemaakt met de “unpaved road”; die heb je hier veel, doemen plotsklaps op, duren soms erg lang en hopen we niet veel tegen te komen. Heerlijk gelunched bij een wijnboer, lekker glas wijn erbij....



Morgen hebben we een lange tocht voor de boeg; 600 km zuidwaarts, richting het merengebied. Daar is het waarschijnlijk een stuk koeler en volgens de weersverwachting ook regenachtig....Gelukkig zijn we op alles voorbereid en hebben we regenbroeken en –hoedjes bij ons, aangezien we waren gewaarschuwd voor regenachtige dagen!

2 comments:

Anonymous said...

weet effe niets te zeggen of te schrijven. Klinkt allemaal zo prachtig en foto's zijn allemaal zo mooi.
groetjes loes

Anonymous said...

Obama heeft gewonnen.
Ik mis de hondjes op de foto's.
groet loes